SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/018 | 4028 Debrecen, Kassai út 25.

Intézmény logo

Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. jún. 25.


Dehir.hu

    Okos terepasztal készült az Építech tehetséggondozó műhelyében

    KözleCADem: a hét főből álló diákcsoport az oktatók segítségével komplex programban vett részt.

    Okos terepasztal készült az Építech tehetséggondozó műhelyében

    A hét főből álló diákcsoport oktatóik segítségével komplex programban vett részt. A tervezéstől kezdődően a kész terepasztal bemutatásáig számos munkafolyamatban kellett latba vetnie a tanulóknak a kreativitásukat, problémamegoldó képességeiket, valamint az együtt dolgozáshoz szükséges szociális kompetenciákat. 

    A terepasztal építése során számtalan újra tervezésre, átépítésre volt szükség, mely próbára tette a tanulók kitartását, koncentrációját. A Micro:bit vezérelte szenzorok programozása során a digitális kompetenciák fejlesztése került előtérbe. A LEGO elemek és a szenzorok összeépítéséhez 3D nyomtatással készültek el az alkatrészek. E munka során a digitális kompetenciák mellett a térlátásra, a tervező program alkalmazása mellett a precíz méretezésre, körültekintő tervezésre volt szükség a sikerhez. 

    A kitartó munka eredményeként egy látványos terepasztal készült, melyben a közlekedési lámpákat, vasúti sorompókat szenzorok vezérlik. A város világításáért felelős ledek a szürkületet érzékelve automatán kapcsolódnak. 

    Az építést lazító és csapatépítő programok is kísérték. A csapat ellátogatott Budapestre, ahol építőipari kiállítás mellett kulturális programokon is részt vett. A közlekedési ismeretek gyakorlatba történő átültetését a város építésén túl egy Tisza-tavi biciklitúra tette teljessé.

     

     

    A projekt egésze során készült fotókból képes beszámolókat, videókat készítettek a diákok, mely során megismerkedtek a fotózás alapjaival, valamint kiadvány és videószerkesztő programok kezelésével. 

    A munka során felgyűlt tapasztalatokat élményeket összegyűjtve a tehetséggondozó műhely tagjai már a következő projekt ötletén dolgoznak, biztosítva ezzel az Építechben tanuló tehetségígéretek számára a tanórán kívüli fejlődés lehetőségét a jövő tanévben is. 

    A program megvalósításához a Nemzeti Tehetség Program 3.530.000 Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított. A projekt megvalósulását a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta. 

     

    Forrás: dehir.hu

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Döntőben az Építech

    Döntőben az Építech

    Az Építech csapata eredményesen szerepelt október 11-én a „Debrecen24 – Aludj máskor” 24 órás vetélkedő előselejtezőjén. A fiúk hősies küzdelmének köszönhetően iskolánk csapata Molnárfi Tamás és Nawroczki Ádám oktatók irányításával bejutott a tavaszi döntőbe. Gratulálunk az előselejtezőn elért eredményhez!

    2024. okt. 15.


    DSZC Építech

    Nyílt nappal várjuk az érdeklődőket

    Nyílt nappal várjuk az érdeklődőket

    Iskolánk idei első nyílt napjára október 17-én kerül sor, melynek programjáról ebben a hírben olvashattok.

    2024. okt. 11.


    DSZC Építech

    Fókuszban a sport

    Fókuszban a sport

    Az Európai Diáksport Nap alkalmából az Építechben is a mozgásé volt a főszerep szeptember 27-én. A diákok ügyességüket, gyorsaságukat mérhették össze a tornateremben a Molnárfi Tamás testnevelő oktató által felállított versenypályán. Az udvaron teqball és tollaslabda mérkőzések zajlottak, az elmét mozgató sporttal kapcsolatos kérdések megválaszolását pedig egy-egy alma elfogyasztása segítette.

    2024. okt. 1.


    DSZC Építech


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola

    4028 Debrecen, Kassai út 25.

    Telefon: 06 52/525-350

    E-mail: igazgato@epitechdszc.hu

    OM azonosító: 203033/018

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002420


    2024Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola