SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/018 | 4028 Debrecen, Kassai út 25.

Intézmény logo

Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. máj. 24.


DSZC Építech

    V. találkozó

    Május 3-5 között Debrecenben találkoztak a Liceul Technologic „Constantin Brancusi" és a DSZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola oktatói, akik a három nap során az alapkompetenciák fejlesztésének problémáival, lehetőségeivel foglalkoztak.

    V. találkozó

    Műhelymunka keretében a tanuláshoz szükséges alapkompetenciák fejlesztését segítő, a szakképzésben alkalmazható módszereket, online felületeket, alkalmazásokat ismertek meg.  

    A témára való ráhangolódást Kindrusz Pál mérés-értékelési szakértő, a Debreceni Egyetem oktatójának előadása segítette. Az előadásában Kindrusz Pál a személetváltás fontosságára hívta fel a figyelmet, a kompetencia alapú, kritériumorientált mérés alapjaival ismertette meg a hallgatóságot. 

    A tanuláshoz szükséges kulcskompetenciákat foglalta össze Méhész Balázs előadása, melyet gyakorlati példákkal, tanórákon kipróbált jó gyakorlatokkal egészítettek ki Tibáné Ujkéri Anita, Kiss Gyöngyi és Jókay Pál előadásai. Az előadások során bemutatott jó gyakorlatokat a találkozó résztvevői ki is próbáltak, melyet aktív eszmecsere követett a jó gyakorlatok adaptálhatóságára fókuszálva.  

    A tanulás során megszerzett képességek, készségek rögzítéséhez, a hazai fogalmak Európai Unión belüli megfeleltetéséhez kiválóan használható Europass felületével is megismerkedtek a résztvevők Méhész Balázs bemutatóján keresztül. Az https://europass.hu/ és az https://europa.eu/europass/hu oldalak a pályaorientációhoz, nemzetközi tapasztalatszerzéshez és karrierépítéshez is hatékony segítséget nyújtanak a diákoknak és az oktatóknak egyaránt. 

    GALÉRIA

    Erasmus + A digitális oktatás fejlesztési lehetőségei a szakképzésben V. találkozó

    V_partner_talalkozo-5445.jpg
    V_partner_talalkozo-5460.jpg
    V_partner_talalkozo-5474.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Használd ki a lehetőséget, jelentkezz DSZC Nagykövetnek!

    Használd ki a lehetőséget, jelentkezz DSZC Nagykövetnek!

    Ismét nagy várakozással keressük Nagyköveteinket, akik korosztályuk hangjaivá válnak és betekintést adnak a szakmájuk rejtelmeibe és iskolájuk életébe.

    2024. ápr. 19.


    DSZC Építech

    A Jövőkép Expon jártak tanulóink

    A Jövőkép Expon jártak tanulóink

    Sok standon kattant a fényképezőgép, ahol gépész cégekkel találkozhattunk: többek között a Solar D Kft., az Ice Star Kft., a Debreceni Vízmű Zrt és a Debreceni Hőszolgáltató Zrt.

    2024. ápr. 5.


    DSZC Építech

    Megtartottuk diákönkormányzati napunkat

    Megtartottuk diákönkormányzati napunkat

    A programban többek között az Ökumenikus Segélyszervezet vezetésével szabaduló szobás, valamint ügyességi és sport játékok kaptak szerepet. A tanulók ügyesen végrehajtották a feladatokat, és a program végén minden versenyző valamilyen ajándékkal lett gazdagabb.

    2024. ápr. 5.


    DSZC Építech


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola

    4028 Debrecen, Kassai út 25.

    Telefon: 06 52/525-350

    E-mail: igazgato@epitechdszc.hu

    OM azonosító: 203033/018

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002420


    2024Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola